Web
Analytics

BEL GRATIS: 0800 666 5555

Nieuws

Onze overheid stelt vaak dat mensen hun privacy dienen op te geven om veiligheid te waarborgen, volgens ons klopt deze manier van beargumenteren niet. Privacy is namelijk een van de meeste belangrijke vorm van veiligheid. Het is maar al te vaak dat zaken zoals internet criminaliteit wordt voorkomen omdat de privacy gegevens niet beschikbaar zijn om de misdaad te plegen.

Daarom dat men deze gegevens ook via een slinkse manier “fishing” genaamd probeert te verkrijgen. Hoe meer vertrouwelijke gegevens van de burger gedeeld wordt door instanties, overheden en het bedrijfsleven des te groter de kans wordt dat kwaadwillende deze informatie vroeg of laat in handen krijgen. Aan de ene kant worden we gewaarschuwd tegen fishing en cybercrime en aan de andere kant is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om als crimineel aan al deze informatie te komen.

identiteitsfraude archiefvernietigingDe politie geeft een waarschuwing af om geen foto’s van identiteitskaart of rijbewijs op het internet te zetten, dit om te voorkomen dat identiteitsfraude plaats vindt.De politie ziet dat de laatste tijd steeds meer mensen bij het behalen van hun rijbewijs of het ontvangen van identiteitskaart hiervan een kopie op het internet plaatsen. Vaak gebeurt dit op Facebook of via Twitter.

Lees meer...

vertrouwelijke-informatie-stelenMinimaal 9 miljard euro of ongeveer 1,6% van het bruto nationaal product kost het onze economie jaarlijks aan Cybercrime.

Dit is de conclusie uit een onderzoek van een internet beveiliging bedrijf en het Center for Strategic and International Studies.

Uit hun rapport blijkt dat de wereldwijde kosten van deze vorm van vertrouwelijke gegevens diefstal ongeveer 326 miljard euro bedragen.

Lees meer...

Een ISO certificaat of een vernietigingsbewijs van een archiefvernietigingorganisatie heeft geen enkel wettelijke grondslag.

Het EN-ISO9001: 2000 en het CA-certificaat is een kwaliteitssysteem dat door de leden van de FNOI branchevereniging is opgesteld. Het beschrijft de bedrijfsprocessen waarbij papier wordt verkleind tot grove stukken. Het is een garantie zonder sanctie. Deze certificaten hebben een commercieel doel. Als opdrachtgever bent u en blijft u verantwoordelijk als er in het proces wat fout gaat. U bepaalt namelijk middelen en doel. Nog maar niet te praten over de imagoschade die u als organisatie oploopt als vertrouwelijke informatie op straat beland!