Web
Analytics
Skip to main content

BEL GRATIS: 0800 666 5555

HDD Harddisk harde schijf vernietiging

Aangesloten bij NAID voor archief vernietigen met 100% garantie

Aangesloten bij i-SIGMA voor archief vernietigen met 100% garantie.

9 miljard euro kost Cybercrime Nederland per jaar!

vertrouwelijke-informatie-stelenMinimaal 9 miljard euro of ongeveer 1,6% van het bruto nationaal product kost het onze economie jaarlijks aan Cybercrime.

Dit is de conclusie uit een onderzoek van een internet beveiliging bedrijf en het Center for Strategic and International Studies.

Uit hun rapport blijkt dat de wereldwijde kosten van deze vorm van vertrouwelijke gegevens diefstal ongeveer 326 miljard euro bedragen.

De hackers lopen geen tot weinig risico en het rendement daar en tegen heeft een groot potentieel. En deze manier van het stelen van vertrouwelijke en financiële gegevens zal alleen maar toenemen.

 

Stelen van vertrouwelijke en financiële informatie:

Het stelen van financiële gegevens door fraude komt steeds vaker voor, dit omdat het uitermate simpel is om malware te verkrijgen die bijvoorbeeld bankgegevens steelt. Voor deze manier van diefstal is bijna tot geen computer kennis meer voor nodig.

Schade die vaak niet uit te drukken in geld is het stelen van intellectueel eigendom van bedrijven. Waar men vroeger al de vertrouwelijke gegevens veilig opgeborgen hadden staan in het archief is het nu vrij simpel om tot deze informatie te komen. Helaas is het zo dat alles wat verbonden is met het internet toegankelijk is voor derde. Dit zonder enige fysieke en waarneembare inbraak sporen.

 

Wat kost ons dit?

De kosten voor dit soort inbraken kunnen snel en hoog oplopen. Er is een geval bekend waarbij een cyberaanval 42 miljoen creditkaartnummers werden buitgemaakt. Dit koste de banken ruim 210 miljoen dollar aan schade. Hierbij zijn de kosten van de klanten die hierdoor geld kwijtgeraakt zijn niet eens mee gerekend.