Web
Analytics
Skip to main content

BEL GRATIS: 0800 666 5555

HDD Harddisk harde schijf vernietiging

Aangesloten bij NAID voor archief vernietigen met 100% garantie

Aangesloten bij i-SIGMA voor archief vernietigen met 100% garantie.

Plaats geen foto van uw rijbewijs online

identiteitsfraude archiefvernietigingDe politie geeft een waarschuwing af om geen foto’s van identiteitskaart of rijbewijs op het internet te zetten, dit om te voorkomen dat identiteitsfraude plaats vindt.De politie ziet dat de laatste tijd steeds meer mensen bij het behalen van hun rijbewijs of het ontvangen van identiteitskaart hiervan een kopie op het internet plaatsen. Vaak gebeurt dit op Facebook of via Twitter.

Met deze vertrouwelijke gegevens kunnen verkeerde personen gemakkelijk de identiteit van een ander aannemen waardoor je flink in de problemen kan komen. Het gevaar zit er in dat criminelen deze vertrouwelijke persoonsgegevens gebruiken om identiteitsfraude mee te plegen volgens de politie. Bijna alle gegevens die nodig zijn om deze identiteitsfraude te plegen zoals woonplaats, naam, adres geboortedatum en burgerservicenummer staan op de identiteitskaart en het rijbewijs.

Wanneer Criminelen deze gegevens in handen krijgen kunnen deze ingezet worden om diensten en producten op uw naam te bestellen. Het nadeel is dat het slachtoffer hier pas veel later achter komt omdat de rekeninningen voor de bestelde goederen en diensten pas veel later binnen komen met alle gevolgen van dien. De Politie raad aan om altijd aangifte te doen wanneer u het slachtoffer bent geworden van identiteitsfraude.